Plateslipp, talkshow, lovsang, gode samtaler og generell god stemning preget historiens første Touchpoint-festival 10.-12. Oktober.

 

Det var 150 forhåndspåmeldte deltakere, men flere dukket opp i Grimstad Misjonskirke, som var vertskap for festivalen. De fleste kom fra en av de fem eksisterende Touchpoint-gruppene, mens andre hadde reist fra andre steder i landet. Enten fordi de var nysgjerrige på Touchpoint, eller fordi de ville være med på en kristen festival for studenter og unge voksne. I tillegg kom det en god gjeng fra området innom på kveldsmøtene, og medlemmene i UNGs landsstyre besøkte festivalen på lørdag.

 

Foto: Siv-Elin Skoglund

God stemning

Temaet for helgen var ”Unik”, og møtene inneholdt lovsang og taler av ypperste kvalitet, forteller Ellen Holt Skjerve som er Touchpoint-konsulent og ansatt i UNG. Hun har fått mange gode tilbakemeldinger. Underveis var det tid til gode samtaler over måltidene, rusle i Grimstad sentrum, avslapning på kveldene med talkshowet ”Heilt inni natta” og god festivalstemning. – Vi var så heldige å få låne det fantastiske nye bygget til Grimstad Misjonskirke, og menighetens folk hadde dugnad helt til siste timen for at vi skulle få en fin festival, forteller Ellen.

 

Inspirert til nysatsing?

Fem aktuelle seminarer ble holdt. UNG-leder, Svein Aksel Nakkestad, hadde seminaret ”Behind the scenes”, om hvordan jobbe med disippelpuls og emosjonell helse i eget liv, mens generalsekretær Øyvind Haraldseid delte tanker og erfaringer om kall, relasjoner og oppdrag, Jorben Joswig, snakket om pionerskap, starte opp arbeid og plante menighet, mens Odd Inge Elemy, bibelskolelærer på Ansgarskolen, hadde seminar om hvordan starte en Touchpoint-gruppe. Jens Kåre Lindal, pastor i Vågsbygd Misjonskirke inspirerte til misjon og team i Romania. – Det er meldt om flere som er blitt tent på å starte opp menighetsarbeid andre steder i landet og reise ut for misjonen, forteller Ellen. Tilbakemeldingene på festivalen har vært gode. Flere deltakere sier at vennene deres som ikke kom på festivalen, har sagt at de skulle ønske de hadde vært der likevel. – Så vi satser på å videreføre Touchpoint-festivalen til en årlig tradisjon der enda flere vil bli inspirert og engasjert for Jesus, sier en litt sliten, men veldig fornøyd Ellen.

 

Tekst: Trond Filberg