En langhelg i februar reiste en gruppe Touchpointere på tur til Romania. Reisefølget besto av 11 ledere som til sammen representerte alle de fem eksisterende TP-gruppene i landet. Turens formål var å besøke misjonsprosjektet som Touchpoint støtter gjennom Misjonskirken Norge sitt arbeid der.

Som et av flere tidligere østblokkland er Romania preget av fattigdom og landet lider under utbredt korrupsjon og arbeidsløshet. Landet blir også som resten av Europa stadig mer sekularisert. Misjonskirken Norge ønsker å bistå menighetene med både økonomisk støtte og med veiledning til å utvikle kirkene og lokalsamfunnene. Menighetsplanting, sosialt arbeid og prosjekter for barn og unge er i fokus.

Vi besøkte prosjektet som finner sted sør i Romania, i fylket Calarasi. Der var vi så heldige med å få bo på den nye bibelskolen i området, bygget med penger samlet inn fra Norge. Gjennom fem dager fikk vi oppleve Romansk kultur, besøke de ulike kirkene, være med på ledertrening av ungdommer, spise deilig mat, gå på utallige gudstjenester, be for befolkningen, komme inn i romanske hjem, og utrolig mye mer. Oppholdet var preget av sterke inntrykk både gjennom det vi så og opplevde, men også gjennom hva vi ble fortalt av rumenerne.

Tross sterke inntrykk var det godt å se at pengene som blir gitt, utgjorde en forskjell for lokalbefolkningen. Det har blitt bygget kirker der det aldri har vært noe kirke før, hjemløse har fått tak over hodet, det er blitt satt i gang fritidstilbud for barna etter skoletid, ledertrening for ungdommer i kirka, sponsing av videregående utdanning og utrolig mye mer. Det var smarte og nyttige tiltak som på lengre sikt også vil gi frukter til lokalsamfunnet. Dette er absolutt et misjonsprosjekt som Touchpoint ønsker å støtte videre.

I tillegg til å støtte misjonsprosjektet økonomisk, ønsker Touchpoint å bidra med veiledning og ledertrening av ungdommene i kirkene. Første uken i august 2018 reiser derfor Touchpoint tilbake til Calarasi med et team. Vi vil være med å bidra på en sommerleir som ungdommene i kirka arrangerer. De ønsker å se og lære av norske ungdommer og studenter, og hvordan vi arrangerer leir. Vi kan bidra med alt fra praktisk hjelp og undervisning, til lovsang eller lek.

Teamet som reiser nedover ønsker vi skal fylles opp med Touchpointere fra hele landet, og alle kan søke om å være med. En uke med fellesskap i relasjon og tro med en ny kultur tror vi kan være en opplevelse for livet! Om dette er noe du ønsker mer informasjon om eller ønsker å være med på, kontakt ellen.skjerve@mknu.no.