EP-en heter “Fundament”, og er et initiativ fra musikere i Touchpoint-arbeidet. EP-en ble lansert under Touchpoint-festivalen i Grimstad 10.-12. november.

 

– Gud er den samme i går og i dag, Han er et fundament, sier prosjektleder og produsent Kim Ervik.
 “Fundament” er tittellåta på EP-en, en klagesang som er ærlig om livet.
– Når vi er ærlige med at alt ikke alt er perfekt kan vi stole på at Gud “tåler oss”, og er et fundament som alltid står fast, sier han.
Røsker opp i etablerte sannheter
Det startet med en låtskrivergruppe som satte seg sammen med et ønske om å skrive låter som studentarbeid og ung- voksenarbeid kan relatere seg til og bruke i sin lokale menighet.
– En lovsang er en måte å sette ord på en etablert sannhet, og kan derfor være en døråpner til å røske opp i ting og lære oss mer om Gud. Det var derfor vi begynte å skrive låter, sier Ervik.
Ervik har i en årrekke vært en pådriver i lovsangsarbeid i egen meninghet og i lovsangsarbeid nasjonalt. Ervik har blant annet også har produsert EP-en “Frikjent” (2014), og vært involvert i EP-en “Makter alt” (Impuls, 2012). Ervik er også mannen bak YouTube-kontoen Kirke-synth, og har holdt seminar på bla. Lovsang 17.

Foran fra v: Tomine Sævik, Joachim Persson, Marte Andersen, Jonas Træen, Helga Bøe, Johanna Gudmestad, bak fra v. Kim Ervik, Kjell Tore Myre, Martinius Havaas, Sondre Rasmussen

 
Sulteforet på norske lovsanger
Helt fra starten av ønsket låtskrivergruppen å tenke langsiktig, og på sikt bygge opp et nytt musikkmiljø rundt Touchpoint-arbeidet i Misjonskirken.
– Drømmen har vært og er å lage sanger som norske unge kan kjenne seg igjen i, og med et språk som er enkelt, sier Ervik.

Prosjektleder og produsent Kim Ervik

Delaktige i prosjektet er:
Trommer: Sondre Rasmussen (Touchpoint/Salem misjonskirke Kristiansand)
Bass: Christian Bilstad (Salem)
Synth/Keys: Kim Ervik (Touchpoint/Salem)
Gitar: Kjell Tore Myre og Jonas Træen (Touchpoint/Justnes misjonskirke)
Vokal: Jonas Træen, Marte Andersen, Helga Bøe og Tomine Sævik (Touchpoint)
Koring: Hanna Dahl (Touchpoint) og Kim Ervik
Produsent: Kim Ervik og Lasse Eid (Salem misjonskirke Kristiansand)
Låtskrivere: Jonas Træen, Hannah Træen (Justnes misjonskirke/Touchpoint), Anders Risan og Jens Kristian Wikstøl (Touchpoint)
Lyst å høre sangene?
Sjekk ut EP- på Spotify her, filmklipp fra release her.
Tekst: Marte Rosenvinge Ervik Foto: Siv-Elin Skoglund